söndag 22 mars 2009

Malin "Mogi" Richardsson


En annan ung dam är fröken Richardsson. Hon är alltid noggrann med att påpeka att hon bor i Äppelviken i Bromma (för er som inte vet, är det förstås ett finare område, i stil med Djursholm/Lidingö/Saltsjöbaden). Som brukligt bör bland bloggbrudarna m.a.o...

Så är dock inte fallet, Mogis bor enligt uppgifter i Alvik. Det är för det mesta ganska lugnt kring den här fröken, hon beblandar sig inte med den övriga bloggeliten mer än några små mindre kända. A och O i Mogis blogg är hennes familjs pengar, eller hennes pappas. Mogimamma är hemmafru och kör BMW, enligt Mogi själv. MogiPappan är som "Richard Gere i Pretty Woman", enligt Malin. Pengar finns det gott om, enligt henne själv förstås och ja, det är ingen arbetarklassbrud vi har att göra med. Familjen har sannolikt en del pengar, frågan är bara om de ens kommer upp i skalan övre medelklass... Vad som får mig att tveka är förstås det faktum att Mogis är periodvis oärlig om inkomster och ekonomi på sin blogg.

Bara Äppelviksbiten är tillräckligt för att jag ska höja på ögonbrynet, Mogis är en tjej som är väldigt mån om att berätta om sin otroligt goda ekonomi. Till den grad att man som läsare börjar undra hur det egentligen står till. Är själv uppväxt i ett rikt område och det märks tydligt vilka som har pengar och vilka som inte har det.

Mest känd är förstås Mogi för den sk. Bedrägerikandalen.

Här har vi en, till synes, rik ung bloggtjej som vill sälja ägodelar, bl.a. iPods.

Tydligen var det väldigt många som visade intresse, och många tjejer satte in större summor direkt på Mogis bankkonto och väntade in varor... som aldrig kom.

Detta är Mogis försvar:
Och detta är Postens:

Mogis hann polisanmälas av ett okänt antal för bedrägeri. Hon polisanmälde dem för trakasserier(?) eller något dylikt tillbaka eftersom hon inte ansåg att hon gjort sig skyldig till något. Kan tillägga att de hann dröja en tid innan den här affären kom upp till ytan. Runtom i Sverige väntade istället tjejer tålmodigt på märkesvaror till struntpriser som sannolikt aldrig ens kom till Posten.

Mer om bedrägeriskandalen finns att läsa om här:

samt en enkel googling på Mogi+bedrägeri, så hamnar ni på berörda bloggar

18 kommentarer:

  1. hitta.se, sök "richardsson" ange område "äppelviken". där har du henne, längst ner.


    misslyckaaaaaat

    SvaraRadera
  2. btw. det finns till och med bild på huset. klickar du på den, och sedan drar den lite så ser du två BMW som står parkerade på garageuppfarten. PUSS

    SvaraRadera
  3. Tack för det, hon bor inte Äppelviken.
    Hon bor i Smedslätten i Alvik, i Bromma.

    http://hitta.se/ViewDetailsWhite.aspx?Vkiid=aTXYnfnU2SMtx5ByK3tMOg%253d%253d&vad=richardsson&var=%e4ppelviken

    SvaraRadera
  4. DRa åt helvete smedslätten ligger längre ifrån alvik än äppelviken, ta reda på fakta då, har du ens varit i smedslätten?

    SvaraRadera
  5. Jag själv har varit hemma hos Mogi då vi var vänner typ 2007, hon bor i ett grymt fint hus i JA äppelviken med världens snällaste föräldrar.
    Så otroligt omoget att leta upp små fel att kritisera för, när de inte ens är sanna. Malin är en helt underbar tjej så lägg ner nu.

    SvaraRadera
  6. Haha tror inte du känner till Bromma så väl "sanningen om bloggarna", Smedslätten och Äppelviken är liksom någon tidigare påpekat områden som ligger mycket närmare varandra än Smedslätten-Alvik. Inte särskilt många människor bor fö i Alvik. Precis Alvik är inget bostadsområde.

    SvaraRadera
  7. piiinsam blogg. pinsamt inlägg. som sagt, alvik är inte direkt ett bostadsområde. avundsjuk någon?

    SvaraRadera
  8. Hur svårt ska det vara? Hon bor på Lunkentusvägen i Alvik.

    SvaraRadera
  9. Men sluta "stalka" och skaffa er ett eget liv! Det är avsaknaden på ett eget liv som skapar denna avundsjuka.

    SvaraRadera
  10. Hur orkar man med detta. Hon har antagligen inte gjort dig något och du har inte direkt grävt fram någon allmännyttig information. Du har bara varit småaktig och trist. Inte så träffsäkert.

    SvaraRadera
  11. HAHAHAHAH
    Det här måste vara ett skämt!
    Själv bor jag i Bromma, och kan, liksom många andra försäkra dig om att hon inte bor i Alvik. Vet du vad Alvik är? Vet du vad Äppelviken är? Och vet du ens vart hon bor? Smedslätten kallas det området hon bor i. Som andra redan har påpekat, Äppelviken ligger närmare Alvik än vad Smedslätten gör.

    Du som har skrivit detta inlägg, kan här med känna sig ÄGD.

    SvaraRadera
  12. Haha, Lunkentusvägen är en gata som ligger i Smedslätten!!

    SvaraRadera
  13. seriöst du är fan löjlig. du leker typ bloggarnas gossip girl.. väx upp omg !!!

    SvaraRadera
  14. Smedslätten har ju många kåkar som är bra mycket vräkigare än Äppelviken. Äppelviken är fint, men husen är ofta små. Höglandet och Smedslätten har ju en hel del trevliga lägen vid vattnet. Det var inte direkt här man byggde om man fick lånesubventioner på 80-talet, om vi säger så.

    Någon måttlig nogräknad skulle säkert få för sig att kalla hela biten för Alvik, kanske pga Alviks strand, etc...

    SvaraRadera
  15. Det är väl inte alltid så lätt att veta vilken stadsdel man bor i. Det går ju inte direkt gränslinjer i marken som markerar om man är i Smedslätten, Äppelviken eller Ålsten. Hade hon tittat på en karta så hade hon förstås sett att det är i Smedslätten hon bor, men hur många kollar upp sig själv på en karta?

    Alvik ligger f.ö. ganska långt från där hon bor.

    SvaraRadera
  16. Varför är det ingen som kommenterar att Mogi, 20 år, ser ut som en sliten tvåbarnsmorsa?
    Jag hade gissat att hon var något i stil med 30-35.. det finns mer att klanka ner på gott folk, ansträng er mer!!

    SvaraRadera
  17. Tjeejerna grååter bloood! Fy skaaam liksoooom?!
    Skärp er hönor.

    SvaraRadera
  18. bästa inlägget sen jesus föddes!

    SvaraRadera

Håll god ton bland komentarerna, tack!